miercuri, 7 mai 2008

excursie la budapesta

despre excursia la budapesta a lui marius si a elei.

excursia a pornit de la arad si cu autocarul am ajuns in cateva ore la budapesta. am ajuns cam devreme pe la 6 ora lor ...am mai tras un pui de somn in autocar si la 7:30 plecam sa ne luam in primire hotelul ... hotel care stiam aproximativ unde e dar neumbland in budapesta inainte ...era un sentiment ciudat. un taximetrist cu mercedes-benz negru :) ne duce pana la parlament , reper etern al calatoriei poastre . de aici cu dunarea in fata e destul de usor sa ne descurcam.
am citit in informarea mea pe net ca exista HEV si el ne duce la hotel. si asa a si fost am luat un HEV verde si la a 5-6 statie ne-am dat jos si eram la 100 metri de hotel , undeva un Buda intr-o zona rezidentiala ...numai verdeata peste tot.

am ajuns la hotel ...am magat in functiune limba mea materna maghiara si senzatia a fost la receptia hotelului ca parca am ajuns acasa sau intr-un loc in care oamenii ne cunosteau de multa vreme ....ce-i drept am inserata sintagma atat de draga maghiarilor:
-De unde sunteti ?
-Din Arad, ARDEAL.

nah cand o auzit ungurul de la receptie de ardeal ...la fel ca si taximetristul de dimineatata ... - Eh ardeal ... candva a fost pamantul nostru ...

Fara indoiala ca exista in subconstientul colectiv al maghiarior o durere as zice relativ la acest ardeal pe care l-au detinut sute si sute de ani. Trianonul sigur ramane pentru ei o trauma nationala de neuitat.

- voi reveni -

Niciun comentariu: